Track-Control

Track-Control is een uniek nieuw ploeg- en sideshift besturingssysteem speciaal ontwikkeld door en voor akkerbouwers.
Het wordt bediend via het bestaande ISOBUS scherm en heeft RTK nauwkeurigheid van 1 á 2 cm op elk moment van de dag. Alle nadelen van de huidige systemen zijn hiermee uit de wereld...

Track-Control
GPS aangestuurde ploegbesturing om perfect recht te ploegen is al geruime tijd beschikbaar. Vanuit de markt kregen we echter vraag naar een ploegbesturingssysteem, zonder de nadelen van huidige systemen. Het werd tijd om kennis en ervaring over GPS, elektronische aansturing, bedieningsgemak en ploegen te bundelen. Een logisch gevolg werd de samenwerking tussen Risseeuw Techniek te Schoondijke en LMB Vermeulen BV te Oostburg.
Pieter Risseeuw ontwikkelt al jaren specifieke elektronische toepassingen voor landbouwmechanisatie en is bovendien akkerbouwer. Patrick Uitdewilligen is de GPS specialist van LMB Vermeulen BV en eveneens akkerbouwer. In het najaar van 2012 hebben Pieter en Patrick op de natte Zeeuwse klei een nieuw ploegbesturingssysteem ontwikkeld en uitgebreid getest. In januari 2013 kon het systeem worden geïntroduceerd: Track-Control was geboren!

Voordelen van Track-Control:

  • Ploegen van contouren is geen probleem.
  • Automatische calibratie van de snijbreedte van de eerste voor.
  • Uitgerust met wentelsensor, dus automatisch de juiste ploegrichting.
  • Werkt via het bestaande GPS ISObus scherm, dus geen extra scherm/kast nodig in de trekker!
  • Altijd recht ploegen, ongeacht grondsoort, voorvrucht of beperkt zicht.
  • Automatisch uitgeren zonder “gedoe”.
  • Toepasbaar op elke variabele ploeg.
  • Upgrade naar Side-Shift mogelijk.(optioneel)
  • Plug and play toepassing leverbaar voor electr. ventielen (optioneel)
  • Perceel Uitwaaieren

Ploegbesturing
Met mooi recht ploegwerk is het gemakkelijk om een vlak zaaibed te creëren wat belangrijk is voor de teelt. Dit ongeacht grondsoort, voorvrucht of beperkt zicht. Tevens is het eenvoudiger om diepte intstellingen te handhaven waardoor de trekkracht optimaal benut kan worden en het verbruik van brandstof minder is. De ploegbesturing is mogelijk op bijna alle varioploegen. Op de ploeg wordt een breedtesensor gemonteerd en voor de breedteversteling wordt de breedte cilinder gebruikt die reeds aanwezig is. Door een electro-hydraulisch stuurschuif of rechtstreeks door een electro-hydraulisch stuurschuif van de trekker wordt de cilinder aangestuurd. Middels RTK/GPS wordt deze aangestuurd.

Track-Control is speciaal ontwikkeld als toepassing voor Trimble/CNH (New Holland, Case, Steyr), AG Leader, Topcon (o.a. Massey Ferguson, Fendt, Deutz) en John Deere GPS-systemen.

Kijk voor meer informatie op www.track-control.com of bel naar 06-21232530.

Downloads

Track-Control Flyer 2014 (PDF)
Handleiding Track-Control versie02 (juli 2013)(PDF)

Terug naar vorige pagina